Over Floortje

Psychomotorische therapie (PMT) maakt, anders dan bij psychotherapie, de koppeling tussen het brein en het lichaam. Deze fascinerende koppeling heeft mij er toe doen besluiten om na mijn studie fysiotherapie me verder te specialiseren op dit gebied. Ik heb hiervoor de master bewegingswetenschappen met afstudeerrichting psychomotorische therapie afgerond. Het meemaken van een heftige gebeurtenis kan ook in het lichaam veel veroorzaken. Het lichaam en bewegen zijn in de PMT aangrijpingspunten om samen met jou te werken aan behoeften en doelen. Hierbij gaan we opzoek naar het creĆ«ren van meer balans tussen enerzijds spanning en ontspanning en anderzijds belasting en belastbaarheid in jouw lichaam en geest.  In het proces van traumaverwerking kunnen, in overleg met jou en met je hoofdbehandelaar, aanvullende persoonlijke doelen worden gesteld voor de PMT. Ik werk uiteraard vanuit gelijkwaardigheid en veiligheid in de behandeling.

Naast mijn werkzaamheden voor het Psychotraumacentrum Haarlem, ben ik sinds 2021 werkzaam als behandelaar bij Care to Change Haarlem en Villa Uitzicht Haarlem.
In het verleden heb ik o.a. ervaring opgedaan als PMTer bij de Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) en als PMTer op de afdeling Soma en Psyche van het Amsterdam UMC.

Lidmaatschappen:

  • Federatie Vaktherapeutische beroepen (FVB)
  • Nederlandse Vereniging van Psychomotorische Therapie (NVPMT)

Opleidingen:

  • Bachelor of Health Fysiotherapie – Hogeschool Utrecht (2006)
  • Masters of Science Bewegingswetenschappen – Vrije Universiteit Amsterdam (2008)
  • Basisjaar haptonomie – Synergos (2015)
  • 2-jarige Post-academische opleiding Psychosomatische Therapie – Instituut Psychsomatische therapie (2017)
  • 2-daagse opleiding Functionele Bewegingsstoornissen – Cure & Care Development Arnhem (2021)